Складові
Приготування
Крок 1
Починати готувати тортик необхідно з основи. Для цього в блендері або кухонному комбайні подрібнити печиво в крихту. У ємність з крихтою печива насипати борошно і масло, добре розмішати.
Крок 2
Взяти роз’ємну форму для торта діаметром приблизно 22 сантиметри. На дно покласти тісто з печива, розподілити рівномірно, утрамбувати. Поставити тісто хвилин на тридцять у холодильник. Приступити до основної частини тортика – желейні крему. Поставити желатин на маленький вогонь, підігріти не більше, ніж до п’ятдесяти градусів, не можна кип’ятити. Заважати рідина, поки желатин не розчиниться повністю. Остудити.
Крок 3
Заздалегідь протерти сир через ситечко. Повинна вийти гладка, що не зерниста маса, насипати звичайний і ванільний цукор, покласти сметану. Взяти лайм, зрізати з обох країв приблизно 1/4 частини, вичавити сік. Збивати, поки цукор не розчиниться. У збиту масу досить повільно налити желатин, не перестаючи збивати. Вилити отриманий крем в формочку на основу з печива, знову поставити тортик в холодильник години на два.
Взяти желе, готувати так, як сказано в інструкції на упаковці, але води необхідно налити на сто мілілітрів менше. Почекати, поки желе охолоне, дістати тортик, на застиглий сметанно-сирний шар вилити желе. Надіслати готовий желейний торт з лаймом в холодильник годин на п’ять, щоб застигли всі шари.